Wandelcoaching

rugzakwandeling

Wandelcoaching


Wandelen is een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan. Wat ik tijdens mijn Camino in Spanje heb gedaan, mijn verhaal delen met andere pelgrims, doen we nu hier in het mooie Twente. Het is vooral laagdrempelig. We gaan aan de wandel in een rustgevend natuurgebied. Vooraf bespreken we welke stappen je kunt en wilt zetten. Tijdens de wandeling “haal je het verhaal uit je rugzak” en we wisselen hierover van gedachten. Zonder oordeel, zonder goed of fout bewandelen we samen het verhaal. Onderweg staan we nu en dan stil om bewust te worden van de natuur om ons heen (voelen, ruiken, horen en zien).Tijdens de wandeling bespreek ik vanuit mijn ervaringsdeskundigheid onderwerpen met de deelnemer.


De doelgroepen voor wandelcoaching zijn KOPP-kinderen of mensen met een eetstoornis. De rugzakwandeling kan op individuele basis of in groepsverband.

NU BELLEN

Looptherapie


Een optie tijdens de Rugzakwandeling is looptherapie (gebaseerd op ‘Loop je zorgen uit je lijf’ van Thom Hartmann). Tijdens het bewandelen in de natuur wordt er een proces in werking gezet. Door bewust stappen links en rechts te zetten worden de linker- en hersenhelft gelijktijdig in gelijke mate gestimuleerd (wisselen informatie uit). Lopen is een grondende ervaring, waarbij stap voor stap, elk moment opnieuw, contact met de aarde wordt gemaakt. Dit is hetzelfde proces dat plaatsvindt tijdens de REM slaap waarbij de ogen snel heen en weer gaan. Door tijdens het wandelen bewust te zijn van dit proces en daarbij de gebeurtenis of kwestie naar voren te halen, draagt dit bij aan het verwerkingsproces. De natuur is hierbij ondersteunend.

  • Meer over looptherapie

    Alles wat je gedurende de dag meemaakt wordt opgeslagen in de hippocampus (deel limbische hersenen). Om de indrukken in het langetermijngeheugen op te slaan moeten ze via de hippocampus in de rest van de hersenen terechtkomen. Gedurende de nacht dumpt de hippocampus de informatie van de dag (het nu) in de hersenen waar het wordt verwerkt, gesorteerd en ontdaan van irrelevante informatie. Het verwerken van deze informatie gebeurt tijdens dromen (REM slaap waarop de ogen snel heen en weer gaan).


    De hippocampus is de volgende ochtend weer leeg voor de nieuwe dag. Wanneer een recente herinnering te sterk is om gemakkelijk te verwerken, verschijnt zij in de droomwereld als een nachtmerrie. Het onderwerp wordt dan in het onderbewustzijn begraven (verdringing) of in de hippocampus teruggeworpen. De persoon heeft dan het gevoel dat de vroegere gebeurtenis vandaag is gebeurd (PTSS).


    Bij wandelen worden beide hersenhelften gelijktijdig in gelijke mate gestimuleerd; een uitwisseling waardoor vastzittende patronen oplossen. Het proces van afwisselende beweging veroorzaakt dat de rechter- en linker hersenkwabben beurtelings de verantwoordelijkheid nemen om informatie te verwerken.


    Wanneer het kernprobleem is opgelost, zal het proces van afwikkelen / opruimen van aanverwante kwesties snel op gang worden gebracht. Als de kwestie onderdeel is van iets groters, zul je bemerken dat het grotere probleem zich begint op te lossen.

In het kortIn het


Groepswandeling KOPP-kinderen en mensen met een eetstoornis

  • Maximaal 6 personen
  • Duur: 1 uur
  • Afstand: ± 5 km
  • Locatie: Hoeve Springendal in Hezingen
  • Starttijd: 10.00 uur
  • Dag: zondag
  • Doel: ervaringen delen
  • Investering: € 17,50 per wandeling (incl. koffie/thee)


Individuele wandelingen KOPP-kinderen en mensen met een eetstoornis

  • Duur: 1 uur
  • Afstand: ± 5 km
  • Locatie: Hoeve Springendal in Hezingen
  • Starttijd: nader te bepalen
  • Dag: nader te bepalen
  • Doel: ervaringen delen


Ben je geïnteresseerd in de individuele wandelingen, neem dan contact met mij op. Dan bespreken we het aantal wandelingen en de bijbehorende investering.


Klik op onderstaande button om contact met mij op te nemen.


Opgeven of info
Share by: